تاثیر حذف زیرگروه‌ها بر انتخاب رشته

تاثیر حذف زیرگروه‌ها بر انتخاب رشته

فهرست مطالب

امروز می‌خوایم در مورد یکی از مهم ترین تغییرات کنکور سراسری، یعنی تاثیر حذف زیرگروه‌ها بر انتخاب رشته صحبت کنیم. در سال‌های گذشته یه مسئله‌ای داشتیم به نام زیرگروه. یعنی رشته تجربی برای شروع انتخاب رشته و شروع مطالعه‌ای که داوطلبا برای کنکور داشتن، تقسیم می‌شد به پنج تا زیرگروه. این زیر گروه ها تقسیم بندی رشته ها بودن. به عنوان مثال اگرکسی می‌خواست رشته داروسازی بره باید از قبل می‌دونست که داروسازی توی کدوم زیر گروهه و بعدش باید روی درسایی سرمایه گذاری می‌کرد که ضریب بیش‌تری توی دروس مرتبط با رشته داروسازی داشت.

 اما حالا دیگه این زیر گروه ها وجود ندارن،  یعنی همه درسا برای هر رشته ای که شما بخواین برین ضریبای یکسانی دارن. اگه زمین شناسی برای رشته داروسازی ضریب یک داره برای همه رشته ها ضریب یک داره و یکسانه.

برای اینکه بتونین رتبه خوبی تو کنکور کسب کنین و در نهایت یه انتخاب رشته درست و اصولی داشته باشین باید به خوبی از این تغییرات آگاه بشین. پس با ما همراه باشین.

با حذف زیرگروه‌ها چه تغییرایی نسبت به قبل تو رتبه و انتخاب رشته‌مون  ایجاد شده؟

تو سال‌های گذشته همه گروه‌های آزمایشی که کنکور سراسری داشتن، زیر گروه‌های متفاوت و مختص خودشون داشتن، که هر کدوم از این زیرگروه‌ها رشته هایی رو در بر می‌گرفتن؛ دروس تخصصی(زیست،  شیمی، ریاضی، فیزیک،  زمین شناسی) و عمومی(دین و زندگی ،  ادبیات ،  عربی ،  زبان) موجود در هر زیرگروه از ضرایب متفاوتی برخوردار بودن. این موضوع باعث می‌شد که رتبه و تراز کنکوریای عزیز تو هر زیرگروه فرق کنه و این مورد تاثیر زیادی تو انتخاب رشتشون داشت.

هر زیر گروه شامل یک سری رشته های مرتبط بود که اگه می‌خواستین اون رشته رو قبول بشین باید توی اون زیرگروه رتبه خوبی میاوردین و رتبه تون توی زیر گروه‌های دیگه اهمیتی نداشت؛ مثلا قبلا این طوری بود که زمین شناسی توی زیرگروه دو ضریب یک داشت و رشته داروسازی توی زیرگروه دو قرار می‌گرفت پس اگه می‌خواستی داروسازی قبول شی باید رتبت تو زیرگروه دو خوب می‌شد و در نتیجه باید زمین شناسی می‌خوندی اما چون برای زیرگروه یک که شامل رشته پزشکی بود درس زمین شناسی ضریب نداشت پس نیازی نبود زمین بزنی.

 اما خب همون طور که می‌دونین قانونای جدیدی وضع شده و خب تغییرات زیادی ایجاد کردن. در واقع دیگه زیر گروهی وجود نداره!

در واقع قبلا این طوری بود که برای کسب رتبه بهتر تو هر زیرگروه باید درسایی که ضریب بیش‌تری داشتن بهتر مطالعه می‌شدن و وقت بیش‌تری روشون گذاشته می‌شد.

رشته های موجود در گروه آزمایشی علوم تجربی به چند زیر گروه تقسیم شدن؟

همون طور که همه‌تون خیلی خوب می‌دونین گروه آزمایشی تجربی پر متقاضی ترین کنکور سراسری هستش که شامل رشته های تحصیلی متنوع و زیادی میشه .

تو سال های قبلی همه رشته های تجربی  که داوطلبا می‌تونستن قبول بشن و در اون تحصیل کنند به 5 دسته تقسیم می‌شدن  که به هر کدوم از این دسته ها زیر گروه می‌گفتن و توی هر زیر گروه درسا ضریبای مخصوص خودشون رو داشتن.

با تغییرهایی که ایجاد شده دیگه از این خبرا نیست! در واقع هر کسی که کنکور سراسری می‌ده یک رتبه کلی داره و وقتی کارنامش منتشر می‌شه به جای اینکه تو هر زیرگروه یک رتبه خاص داشته باشه، برای هر گروه تنها یک رتبه مشخص داره.

ضریب‌های درسای عمومی و تخصصی در زیر گروه‌های متفاوت رشته علوم تجربی

همه  درس های گروه آزمایشی تجربی به دو دسته عمومی و تخصصی تقسیم بندی می‌شن.  اما اون چیزی که خیلی مهمه و حتما باید بهش توجه کنین اینه که درسای عمومی حذف شدن و تو کنکورسراسری و آزمون های آزمایشی که قراره شرکت کنین  از درسای عمومی قرار نیست بهتون سوال داده بشه. ولی به این معنی نیست که درسای عمومی اهمیتی ندارن و تو رتبتون تاثیر نخواهند داشت و در واقع تاثیرشون رو به صورت ضریب در سابقه تحصیلی داوطلبا می‌زارن.

سهم دروس عمومی و تخصصی در نمره کل سابقه تحصیلی
جمعتخصصیعمومیسال
4014261402
5022281403
6030301404 و بعد از آن

اهمیت مشاوره در مورد زیرگروه‌های کنکور تجربی

شما کنکوریای عزیز لازمه که بدونین که باید با رشته‌ها و ضرایب کنکور تجربی آشنا بشین  و با اطلاعات کامل تو این زمینه برنامه ریزی مناسبی برای مطالعه درسای اختصاصی و عمومی داشته باشین. چون هر چی یک درس ضریب بیش‌تری داشته باشه باید وقت و تمرکز و دقت بیش‌تری روش بزارین تا بتونین رتبه کلی بهتری کسب کنین و رشته مورد علاقتون رو قبول بشین.

با توجه به اینکه زیر گروه‌ها حذف شدن و دروس کنکوری ضریب ثابتی بهشون داده شده و اینکه درسای عمومی هم از کنکور حذف شدن همه شما دوستای کنکوری عزیز قطعا به یک مشاور خوب و کاربلد نیاز دارین تا بتونه یه برنامه ریزی متناسب با شما بهتون بده و بهتون یاد بده که برای هر درس چقد وقت بزارین و شیوه صحیح و درست درس خوندن رو بهتون یاد بده و این مسئله اهمیت خیلی خیلی زیادی داره. پس ما بهتون


پیشنهاد می‌دیم که از بهترین تیم مشاوره تحصیلی ما تو این زمینه حتما و حتما کمک بگیرین.

اهمیت هر درس تو هر زیر گروه تجربی بر چه اساسی مشخص میشه؟

با توجه به این موضوع که زیر گروه ها حذف شدن، پس باید ضریب درسا رو بدونین و هرچی دروسی که ضریب بیش‌تری دارن رو بیش‌تر بزنین رتبتون هم بالاتر می‌شه و این موضوع برای همه رشته‌ها صدق‌ میکنه یعنی در واقع شما چه بخواین داروسازی بخونین و چه نخواین باید درس زمین شناسی رو بزنین چون با توجه به قانونای جدید کنکورمون این درس برای همه ضریب یک پیدا کرده در ادامه بهتون ضریبای هر درس رو می‌گیم.

گروه علوم تجربی
ضریبنام درس
1زمین شناسی
7ریاضی
12زیست شناسی
7فیزیک
9شیمی



هدف اصلی از حذف زیرگروه‌ها چیست؟
حذف زیرگروه ها در کنکور باعث ایجاد عدالت بیش‌تر بین داوطلبای کنکور شده و این جوری ضریب هر درس برای همه کنکوریا برای قبولی تو رشته دل خواه‌شون ثابته.

یکی از علتایی که اومدن زیر گروه‌ها رو حذف کردن این بود که مثلا فردی می‌خواست فلان رشته رو قبول شه ، بعد فقط رو درسایی‌که برای اون زیرگروهی که اون رشته توش بود تمرکز می‌کرد و این باعث میشد شانس قبولیش تو رشته‌های دیگه کم‌تر بشه.

خب دونستن اینا چه کمکی بهمون میکنه؟
ببینین وقتی زیرگروه‌ها وجود داشتن باید می‌دونستیم که باید توی چه درسی وقت بیش‌تری بزاریم چون در آزمون‌های آزمایشی و کنکور سراسری ضریب بیش‌تری داشت اما الان دیگه این مسئله وجود نداره.

 الان این طوریه که هر رشته ای بخواین برین باید همه درسارو با همدیگه پیش ببرین و همه درسا مهمن و اگه شیمی ضریبش در کنکور و آزمون های آزمایشی که باید شرکت کنین9 هستش برای همه رشته ها 9 می‌باشد. دیگه این طوری نیستش که رشته‌های مختلف یه دسته بندی کلی بشن برن توی پنج دسته و بعد من بگم که می‌خوام وارد اون رشته بشم پس باید شیمی رو بیش‌تر بخونم یا مثلا باید زمین شناسی رو بیش‌تر بخونم.

مقالات مشابه