سوال خیز ترین مباحث دینی

سوال خیز ترین مباحث دینی

فهرست مطالب

سلام بچه ها امیدوارم حالتون خوب باشه و خسته امتحانات و کنکور نباشین!

از اون جایی که دغدغه فکری اصلی و مهم اکثرتون کنکور هستش و عادت به تست زنی کردین، قاعدتا آماده شدن برای یه امتحان بزرگ تشریحی که تو سرنوشتتون هم تاثیر زیادی داره زیاد جالب نیست براتون و قطعا خیلی هم استرس آوره!

ولی خب از همه این حرفا که بگذریم باید به امتحانای نهایی هم اهمیت بدین و وقت کافی برای تسلط روی هریک از دروس نهایی بزارین تا بتونین نمره ایده آل تون رو کسب کنید.

همیشه تو هر درسی شعارتون این باشه که یا صد درصد جواب میدم به همه سوالا یا هیچی!

برای انجام هر کاری باید مسیر راه به درستی بدونین و قوانین لازم برای رسیدن به مقصد و هدف رو رعایت کنین. در این جا هم قراره بررسی کنیم چه نکاتی مهم و ضروریه تا رعایت کنین برای این که در امتحان نهایی بیست بگیرین.

در ادامه بهتون میگیم که چیکارکنین که توامتحان نهایی به کم تر از بیست راضی نباشین!

مباحث مهمو الویت بزار، تکنیک یاد بگیر، دینی بیست شو

توی هر درسی اگه بخواین موفق بشین و برای امتحان نهایی بیست بگیرین باید تکنیک و ترفند های لازمش رو بلد باشین، مباحث سوال خیزشو بدونین و این مباحث پرتکرار و پرسوال رو از روی منابع تشریحی معتبر مطالعه کنین.

درس دین و زندگی یکی از درس های خیلی مهم در امتحانات نهایی هستش که به راحتی میتونین از اون به عنوان پلی برای بالابردن و ترقی معدلتون استفاده کنین به شرطی که به اندازه کافی مرور کنین و تمرین و تکرار داشته باشین و با یه برنامه خیلی خوب این درس به نقطه قوتتون تبدیل بشه.

مهم ترین و اولین قدمی که باید بردارین اینکه با سوال خیز ترین مباحث دینی آشناییت داشته باشین.

یکم پایین تر جدول بارم بندی دینی دوازدهم میزاریم که از این طریق بهتر متوجه میشین کدوم فصل ها

 بیش تر مورد توجه طراحای سوال هستن.

بارم بندی دین و زندگی دوازدهم تجربی در امتحان نهایی

پایانی نوبت دوم شهریور و دیپایانی نوبت اولشماره درس
36درس اول و دوم
34درس سوم و چهارم
46درس پنجم و ششم
5درس هفتم و هشتم
5درس نهم و دهم
4قرائت
2020جمع

باتوجه به بارم بندی بایدترتیب خوندن فصلا به صورت زیر باشه:

اول درسای هفتم، هشتم، نهم و دهم اولویت بزارین چون بیش ترین بارم نمره رو دارن پس قطعا سوالای زیادی ازشون طرح میشه و سوال خیزترین فصلای کتاب دینی دوازدهم تجربی قطعا همینا هستن. اگه اینارو الویت بزارین قطعا با حوصله و دقت بیش تری مطالعه میکنین و خیالتون جمع میشه که بخش های مهم کتابو مطالعه کردین و به آرامش خاطر می رسین .

تو گام بعدی برین سراغ درسای پنج و شش  بعدشم چهارفصل اول مهمه که بنظر میرسه به یه اندازه ازشون سوال طرح بشه و میزان سوال خیزی این فصلا تو دینی دوازدهم برابره.

بعضی قسمتای کتاب طلایی ترن

قسمتای طلایی و مهم کتابو دسته بندی کن و یاد بگیر هر مبحثو باید چجوری بخونی.

همون طور که خودتون بهتر از من می دونین درس دینی و زندگی شامل دو بخش میشه:

بخش اول: آیه هایی که در هر درس هستن ،احادیث نقل قول شده در هر درس و ترجمه هایی که وجود دارن.

بخش دوم: بخش بعدی همون متن درسه که پیرامون آیات و احادیث و ترجمه های ذکر شده در بخش اول توضیحاتی داده شده و درست به اندازه بخش اول مهمه.پس جدی بگیرش دوست خوبم.

برای مطالعه هر بخش نکات زیر لطفا و خواهشااا رعایت کنین.

اولین تذکر مهمی که میتونم بهتون گوش زد کنم اینکه مفهوم آیات و احادیث و ابیات خیلی مهمن و قطعا مورد توجه طراحان امتحان نهایی قرار خواهند گرفت بعد از این که به اندازه کافی رو آیه ها تمرکز کردین قدم بعدی بررسی و مطالعه دقیق ترجمه آیات است که در کتاب درسی عزیز هم وجود داره پس نگران نباشین.

قدم مهم دیگه ای که میتونم بهتون یاد بدم این که حتما و حتما نمونه سوال های سال های قبل رو مرور کنین چون خیلی زیاد مهمن و بهتون ایده میدن که طراحا ی سوالات امتحان نهایی چجوری قراره سوال طرح کنن.

چند نکته طلایی در مورد نحوه مطالعه آیات کتاب درسی

مهمترین بخش هر آیه که باید به اون توجه کنین موضوع اصلی آیه هستش و گام بعدی ترجمه اونه ؛در مرحله بعد باید سراغ متن درس برین تا بتونین پیام مربوط به آیه رو کشف کنین و خیلی خوب یادش بگیرین.

نکته بعدی که باید بهتون بگم این که هر آیه و حدیث قطعا یک کلمه کلیدی و مهم داره که باید بتونین پیداش کنین و به خوبی فرا بگیرین همچنین باید حواستون باشه که آیه یا حدیث از زبان چه کسی گفته شده و این که در مورد چه کسیه و همچنین باید بخاطربسپرین که خطاب به چه کسی نازل شده .

همه آیه هایی که داخل متن کتاب هستن بسیا بسیار مهمن دقت کنین همشووون! پس به اونا توجه خاصی بکنین و پاراگراف های بالا و پایین هر آیه رو هم به دقت حفظ کنین.

حتی اگه آیه ای در کتاب درسی اومده که ترجمه نشده خودتون اونو ترجمه کنین و یاد بگیرین.

قسمت اندیشه و تحقیق نیز از بخش های مهم کتاب درسی هستش که تو امتحان نهایی مورد توجه طراحان سوال قرار می گیره.

منبع اصلی برای امتحان نهایی همون کتاب درسی تونه پس مهم ترین نکته ای که وجود داره اینکه خط به خط و تمام مطالبی رو که در کتاب هست باید خیلی خوب بلد باشین و حتی به عناوین و تاریخ ها و اسامی پیامبران و امامان و کتاب ها نیز توجه ویژه کنین.

چیزایی که لازم نیست بخونی
آیات یا ترجمه اونایی که تو ابتدای درس هستن و برای قرائتن نباید خونده بشن و ازشون نباید طراحای محترم سوال بدن و فقط آیات و احادیثی میان که حین درسه.
قسمت های بیش تر بدانیم، رمزینه، پیشنهاد، پاورقی ها، دانش تکمیلی و پاسخ سوالات شما همه اینا سوال ازشون ممنوعه پس برای خوندن اینا وقتتو تلف نکن!

مباحث سوال خیزو با کیفیت بخون

حالا که با سوال خیز ترین و مهم ترین مباحثی که در دینی دوازدهم مورد توجه طراحای سوال هستن آشنا شدین وقتشه که بهتون یاد بدیم چجوری هر مبحث رو با کیفیت و دقیق مطالعه کنین.

این مسیر دقیقا مثله یه جاده میمونه اگه نقشه راهو داشته باشین اما روش درست رانندگی کردن رو بلد نباشین به مقصد نمی رسین.

برای اینکه بتونین از درس دین و زندگی نمره عالی بگیرین با توجه به این که درس بسیار حفظی هستش پس باید علاوه بر این که تمامی مطالبو به خوبی به ذهنتون بسپارین باید بدونین که تکرار و مرور مستمر خیلی خیلی زیاد تو یادگیری تون موثره پس استمرار رو فراموش نکنین در واقع باید یجوری کتابو بخونین که انگار از صفحه هاش تو ذهنتون عکس گرفتین.

در ادامه سعی کردیم تا نقشه و راهنمای مناسبی بهتون یاد بدیم تا بتونین مطالب مهمو سوال خیز دینی نهایی رو با دقت و کیفیت بیشتری بخونین .

طبق ترتیب الویت های گفته شده دروس رو بخون.
قبل شروع مطالعه سبک نمونه سوالات نهایی رو ببین.
هر پاراگراف یا هرصفحه اول از کتاب درسی خط به خط با سوال سازی مطالعه شه.
این جوری دست طراحو خوندی و امکان نداره سبک جدیدی یهو ببینی و به بخش های مهم از نظر طراحا بهتر میتونی پی ببری.
نمونه سوالات اون صفحه رو ببین و سعی کن جواب بدی.
اگه نمونه سوال نداری با ذهنیت سوال سازی بخون.
طبق دید جدید نکات مهم هایلایت بشه تا قبل امتحان مرور کنی. البته هایلایت باید بعد مطالعه کل درسنامه و کل نمونه سوالا باشه.
سوالات حین درس مثل تفکر در متن تدبر در قرآن تفکر در حدیث و اندیشه و تحقیق حل بشه.
نمونه سوال دسته بندی شده هر درس در پارت های بیست تایی. البته این کار وقت گیره و به درد کسایی میخوره که خیلی زود شروع کردن.
بعد مطالعه همه دروس نمونه سوالات نهایی سه سال اخیر به ترتیب اهمیت حل و اشکالات پیدا بشه.
اشکالات دوباره مطالعه و هر قسمت لازم مرور شه.

شب امتحان نمودار خلاصه درختی هر درس رو بخون. این باعث میشه فراموشی سرجلسه کمتر بشه و ذهنت نظم پیدا کنه.

اگه خلاصه مینویسی بعد حل نمونه سوالات هر درس باید باشه.

خلاصه نویسی یکی از روش های خیلی موثریه که باعث میشه به خوبی مطالبوبه ذهن بسپارین بعد از اینکه رومطالب کتاب درسی تسلط کافیو بدست آوردین بعدش برین سراغ سوالای امتحان نهایی نکات مهم سوالارو دربیارین و داخل کتاب هایلایت کنین یا تو دفتر جداگونه بنویسین.
پاسخ تشریحی امتحان نهایی رو هم بررسی کن تا بدونی باید چجوری جواب بدی تا نمره کامل بگیری.

کلام آخر



برای رسیدن به هر هدفی باید اول مراحل اونو بگذرونین موفق شدن تو کنکور سراسری هدف همه دانش آموزا هستش پس برای اینکه بتونین تو رشته مورد علاقتون قبول بشین باید پیش نیازهای رسیدن به اونو که همون کسب نتایج علمی در امتحانات نهایی است با تمام توان اجرا کنین.

امتحان نهایی کشوریه و سوالات استاندارده و ازاین لحاظ نگرانی و استرس کمتری دارین.

باید همه مطالبو با دقت بخونین مثال ها و تمرینات کتاب خودتون حل کنین شکل ها و نمودارهای کتاب جدی بگیرین و سراخر برای تسلط بیش تر به سراغ سوالات امتحان نهایی سال های قبلی برین .با آرزوی موفقیت برای همتون.

مقالات مشابه